A- A A+

Запажен наступ Новог Пазара на Сајму туризма

Нови Пазар представио је данас своје туристичке потенцијале на 43. Међународном сајму туризма у Београду. Промоција је изазвала велику пажњу посјетилаца. Богат програм и гастрономска понуда допринели су великој посећености штанда Туристичке организације Нови Пазар. Представљен је историјат града, а директор Туристичке организације, Дејан Белојица, у свом обраћању је истакао да се Нови Пазар не може описати речима, морате га доживети.

Градоначелник Нихат Бишевац изразио је задовољство због велике посећености на новопазарском штанду. "Нови Пазар из године и годину има све већу посету домаћих и страних туриста. Очекујемо наставак овог тренда. Наш град има велике туристичке потенцијале. Пре свега културно-историјске споменике, прелепу природу, лековите бање као и гастрономске специјалитете. Туристички потенцијал је свакако близина Копаоника, Голије, Рогозне и Пештери. Пре свега Нови Пазар одликују гостопримљиви људи и ко једном дође, увек се враћа", рекао је градоначелник. Он је додао да је у последње три године изграђено 8 хотела као да се квалитет услуга константно побољшава.

"Посебну захвалност дугујемо Туристичкој организацији Србије и Министарству трговине, туризма и телекомуникација који много улажу у туристичке потенцијале Новог Пазара стварајући тако услове за долазак туриста.", закључио је градоначелник Бишевац.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops