A- A A+

Делегација Новог Пазара у дводневној посети Тешњу

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и вишечлана привредна делегација овог краја бораве у дводневној посети Општини Тешањ у Босни и Херцеговини. Према речима градоначелника Бишевца, повезивање локалних заједница је изузетно значајно на пољу пољопривредне делатности али и у погледу размене примера добре праксе у другим областима.

„Захваљујем начелнику Општине Тешањ Суаду Хускићу, привредницима Тешња окупљеним око организације „Бизнис центар“. Тешањ је привередно чудо региона, пример привредног развоја и биће нам драго да узвратимо гостопримство. Повезивање заједница је драгоцено јер имамо различита искуства а поред услова за рад изузетно је битан људски фактор, добар осећај за бизнис. Треба разменити искуства и применити их у локалним срединама“, рекао је градоначелник Бишевац, истичући да је посета први корак у успостављању сарадње.

Начелник Општине Тешањ, Суад Хускић истакао је да је свака сарадња локалних заједница обострано корисна.

„Колико год је важно да се привредници сусрећу, важно је да јавни сектор има комуникацију, која не мора нужно ћекати на контакте са различитих нивоа власти. Из сваке сарадње међу опћинама могу се наћи добри примјери, нарочито ако су људи повезани традицијом, знањем, вјероисповешћу, на ма који други начин. Зато нас радује веза са Новим Пазаром. Вјерујем да ћемо имати интензивнију сарадњу којом ћемо једни од других учити и међусобно се унапређивати".

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops