A- A A+

Министарка Матић у Новом Пазару: Град има сјајну туристичку будућност

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила је са сарадницима Нови Пазар. Током састанка у Градској управи, помоћник градоначелника за област обновљивих извора енергије и координацију рада јавних предузећа, Енсар Шкријељ и државни секретар у Министарству трговине, Жикица Несторовић, потписали су уговор о реализацији пројекта друге фазе радова на унапређењу спортско – туристичке инфраструктуре у Новом Пазару.

„Изузезно значајан уговор односи се на другу фазу радова на изградњи хотела на атлетском стадиону. Овим улагањем створићемо услове да Нови Пазар буде домаћин различитих великих спортских манифестација, чиме доприносимо свеукупној промоцији нашег града. Разговарали смо и о пројектима из претходног периода, са акцентом на оне започете у време кад је миситар био наш Расим Љајић, о пројектима који су у току али и о неким чија нас реализација тек очекује“, поручио је помоћник градоначелника Енсар Шкријељ.
Друга фаза пројекта унапређења спортско – туристичке инфраструктуре у Новом Пазару односи се на додатних 30 милиона динара улагања.
„ Задовољство је присуствовати потписивању уговора о реализацији друге фазе једног изузетно значјног пројекта. Пројекат, чији завршетак очекујемо до краја ове године, покренут је у време када је на челу министарства био Расим Љајић. Град је заслужио оваква улагања, пре свега јер је географским положајем, хетерогеношћу, културно историјским богатством и традицијом заиста посебан. Нови Пазар има изузетне туристичке капацитете и као најмлађи град у Европи, потврђује да је пред њим сјајна будућност и у области туризма. Пројекат је само један у низу заједнички реализованих. Ускоро очекујемо завршетак радова на Кули Мотриљи и летњој позорници, завршетак радова на реконструкцији Петрове цркве и цркве Светог Николе, као и завршетак одређених радова у оквиру манастира Сопоћани“, рекла је министарка Матић, истичући да спортски и омладински туризам Новог Пазара имају изузетан развојни капацитет и да су сјајна развојна шанса овог града.
Председница Скупштине града Новог Пазара, др Анела Халиловић Шемсовић истакла јен да су министарка Татјана Матић и њени сарадници увек радо виђени гости у Новом Пазару.
„Министарство, са разлогом, много пажње поклања нашем граду. Желим да истакнем да су сви пројекти видљиви и изменили су изглед нашег града. Нови Пазар још увек има недовољно искоришћен туристички потенцијал који треба довести до савршенства. Извесно је и да ћемо се ресорном министарству у наредном периоду обратити са низом нових пројеката. У том смислу, сигурна сам да ћемо остварити даљу сарадњу у циљу остварења заједничке идеје да Нови Пазар по свим параметрима буде уникатна туристичка дестинација“, казала је председница Скупштине овим поводом.
Након састанка у Градској управи, делегација је обишла радове на Кули Мотриљи и летној позорници у градском парку.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops