A- A A+

Усвојена друга измена Плана јавних набавки и предлог комисије за средства социо-хуманитарним организацијама

Градско веће града Новог Пазара усвојило је на десетој редовној седници низ одлука значајних за функционисање Градске управе и органа Града. Према речима члана Градског већа, Февзије Мурића, посебно је важно истаћи да се неке од донетих одлука тичу остваривања општег јавног интереса.

„Усвојен је предлог комисије за финансирање и суфинансирање програма од јавног значаја из делокруга социо - хуманитарне делатности. Локалним бужетом предвиђена су средства од 51 милион динара за ову делатност. Сваке године расписујемо конкурс на који се јављају организације са различитим програмима. И овогодишњи предлог комисије сачињен је по основу конкурса у циљу да подржимо пројектне активности хуманитарних организација. Неке организације су локалног типа, неке чак имају међуопштински карактер али су им добро резултати у досадашњем раду заједничка карактеристика“, рекао је Мурић, истичући да је предлог комисије усвојен на задовољство грађана, односно директних корисника услуга које организације успешно реализују.

Градско веће усвојило је другу измену Плана јавних набавки за 2022. годину, којом је обухваћен предлог за 5 милијарди и 100 милиона динара.

„Измена се односи на изградњу, реконструкцију и доградњу свих објеката у оквиру Опште болнице. Изменом Плана отворен је пут за расписивање јавних набавки у циљу реализације пројеката везаних за здравство. Пројекти се првенствено односе на изградњу нових блокова, од хирургије до психихијатријског одељења, на доградњу постојећег интернистичког блока, реконструкцију и доградњу Дома здравља“, реако је члан Градског већа Февзија Мурић, истичући да локална самоуправа улаже максималне напоре како би Новопазарцима обезбедила модеран и функционалан клиничко болнички центар.  

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops