A- A A+

Наставак сарадње са Владом Швајцарске

Амбасадор Швајцарске Урс Шмид састао се са градоначелником Нихатом Бишевцем, током своје прве званичне посете Новом Пазару.
Градоначелник Нихат Бишевац истакао је овим поводом да је изузетно значајно наставити традиционално добру сарадњу са Владом Швајцарске.

“Наши гости су јуче присуствовали полагању камена темељца за изградњу толане на биомасу. Влада Швајцарске и Швајцарска развојна агенција СЕЦО део су овог пројекта, за који су обезбедили бесповратна средства у износу од 1 075 000 еура. Наши пријатељи из Швајцарске подржали су, уназад неколико година, развој различитих области у циљу унапређења услова живота наших грађана”, поручио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.
Градоначелник је истакао да ће Нови Пазар различитим пројектима аплицирати за средства Владе Швајцарске из програма за период од 2022. до 2024. године.

Да су у Новом Пазару вођени интензивни разговори и да је много разлога за наставак добрих билатералних односа са Србијом, са посебним освртом на подршку пројектима у Новом Пазару, потврдио је амбасадор Швајцарске у Београду, Урс Шмид. “Задовољство је сарађивати са локалном заједницом као што је Нови Пазар. Чуо сам о динамичном развојну региона, свему што град ради за грађане али и о подршци коју град има од Владе Србије. Зато је и подшка Владе Швајцарске драгоцена”, казао је амбасадор Шмид овом приликом.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops