A- A A+

Подршка привредницима кроз различите програме

Привредници Новог Пазара и суседних општина састали су се са представницима Фонда за развој, Националне службе за запошљавање, Министарства привреде и Агенције за финансирање и осигурање извоза. Једна од тема састанка је решавање питања задужења и престанка рада привредних субјеката на територији Западног Балкана. У току састанка било је речи и о новим пројектима за које привредници могу аплицирати. Скуп је отворио градоначелник Нихат Бишевац.
“Министарство привреде је определило 2,5 милијарди динара за различите пројекте подршке предузетништву у текућој години. Програми су конципирани на комбинацији бесповратних средстава и повољних кредита Фонда за развој или послоних банака. Програми су намењени различитим циљним групама, од почетника у пословању, до женског предузетништва и младих до 35 година, а највећи програми усмерени су ка развојним фирмама за унапређење производне опреме или изградњу нових производних погона”, поручила је Катарина Обрадовић, помоћница министра привреде.

На скупу су представљени и програм подршке компанијама које се баве извозом, а организатори су поручили да се надају што већем интересовању новопазарских и привредника из региона. Детаљи о програмима доступни су на сајту предузетниство.гов.рс.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац истакао је да је у понуди пуно програма и да су услови изузетно повољни.

“Код програма који нису бескаматни, камате су изузетно мале. Град је субвенционисао камате програма прошле године а то ће учинити и ове године. Очекујемо да привредни субјекти, уз нашу подршку, искористе понуђену прлилку”, поручио је градоначелник Бишевац.

Директор филијале Националне службе запошљавања Фахрудин Ђекић подсетио је да и НСЗ нуди изузетне програме подршке, истичући да је у Новом Пазару организаван скуп од изузетне важности за цео крај.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops