A- A A+

Нови Пазар део највећег еколошког пројека у историји земље

Нови Пазар једна је од локалних самоуправа у коју ће, у наредне четири године, бити реализован посао вредан четири милијарде евра са циљем побољшања еколошке слике државе. Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, члан Градског већа Ханефија Брничанин и директор ЈП ’’Градска чистоћа’’ Армин Меховић присуствују дводневном скупу посвећеном пројекту “Чиста Србија”. Реч је о највећем еколошком пројекту у историји земље и прусуствују му представници више од 30 локалних самоуправа из целе Србије.

У организацији Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Истраживачкој станици Петница данас је почео дводневни скуп “Петница 2022”, посвећен пре свега пројекту “Чиста Србија”.

Изградња 7.000 километара канализационе инфраструктуре и више од 250 постројења за пречишћавање отпадних вода, између осталог, план је за наредне четири године. Милионска средтсва биће уложена најавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.Пројекат изградње комуналне инфраструктуре и инфраструктуре за одлагање комуналног чврстог отпада ‘’Чиста Србија”, за чије је спровођење надлежно Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, конципиран је на основу потребе за повећаном еколошком заштитом вода и земље.

Реч је о пројекту који је у интересу свих грађана. Подсетимо, у Новом Пазару актуелно је више еколошких и пројеката који за циљ имају заштиту жиотне средине, па је тако у изради пројкеат нове депоније за град Нови Пзара и општине Тутин и Рашку, као и за изградњу фабрике за прераду отпадних вода.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops