A- A A+

Са представницима Општине Рожаје о интензивирању прекограничне сарадње

Делегација Града Новог Пазара коју су чинили градоначелник Нихат Бишевац, председница Скупштине Анела Халиловић Шемсовић, помоћници градоначелника Нихад Хасановић и Тарик Рупић, директор Културног центра Хусеин Мемић и шеф Кабинета градоначелника Самир Лекић, састала се, током посете Црној Гори, са председником Општине Рожаје Рахманом Хусовићем и његовим сарадницима.

„Тема разговора су облици још конкретније прекограничне сарадње и учвршћивање веза са подручјем које је са Новим Пазаром повезано не само историјски, већ и родбински, пријатељски. Акценат је на партнерству у погледу развоја привреде, обратовања, културе, екологије, спорта. Прекогранична сарадња нам пружа бројне могућности за коришћење средстава из различитих фондова, чиме ће постојећа сарадња, кроз реализацију пројеката у корист грађана обе локалне заједнице бити унапређена“, казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, истичући да представнике Рожаја ускоро можемо очекивати ускоро у нашем граду.

„Желимо да са представницима различитих институција у поменутим областима дефинишемо конкретне пројекте, које ћемо уз помоћ Владе Србије и Владе Црне Горе, заједнички реализовати. Граница измређу држава успорава проток робе и људи и то имамо у виду, али очекујемо да се, у наредном периоду, у том погледу догоде промене у циљу остваривања интереса грађана Новог Пазара и Рожаја“, поручио је градоначелник Бишевац.

Град Нови Пазар и Општина Рожаје решаваће заједнички, укратко, читав низ питања од значаја за обе заједнице, поручено је са састанка. По речима председника Општине Рожаје Рахмана Хусовића, жеље и капацитет за сарадњу постоје.
„Један од циљева нам је да уз поршку надлежних са нивоа република унапредимо и путну инфраструктуру, како би се и други пројекти реализовали знатно лакше. Драго ми је да је жеља за променама обострана и да зајдено можемо да мењамо, чинимо бољом будућност оба града. Рожаје има ресурсе који су неискоришћени и биће од користи, како за пројекте чија реализација тек следи, тако и за неке важне, раније започете пројекте. Захваљујм градоначелнику Бишевцу и свим члановима делегације на посети и исказаној спремности да у наредном периоду озбиљно сарађујемо“, рекао је председник Општине Рожаје Рахман Хусовић.

Делегација Новог Пазара састала се, током посете Црној Гори и са потпредседником Скупштине Црне Горе и председником Бошњачке странке Ервином Ибрахимовићем и његовим сарадницима. У име домаћина, Бошњачке странке, присуствовали су и генералним секретар Бошњачке странке Адмир Адровић, председник ОО БС Рожаје Мирсад Нурковић, председница Форума жена Хајрија Калач, чланицом ГО БС Сабина Муратовић, саветник потпредседника Скупштине Црне Горе Мирсад Аземовић и портпарол БС Адел Омерагић.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops