A- A A+

Веће усвојило одлуку о формирању јединица цивилне заштите

Члан Градског већа Мирсад Јусуфовић осврнуо се, након данашње редовне седнице Градског већа, на рад у протеклом периоду.

“Желим да истакнем да смо у оквиру 33 овогодишња заседања донели неколико стотина, за живот грађана, јако важних одлука. Радили смо сложно, јединствено, предлози многих одлука су, када смо из формалних или суштинских разлога проценили да је потребно враћени на допуне или измене, јер су интереси грађана најважнији и управо грађани оцењују наш рад”, поручио је Јусуфовић.

На дневном реду поселедње седнице нашао се предолог Одлуке о формирању јединица цивилне заштите опште намене.

“Нови Пазар ће у наредној години имати 48 потпуно опремљених људи у јединицама цивилне заштите, за које је део опреме већ набављен, а део ће бити обезбеђен у 2022. години”, рекао је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић, истичући да је систем цивилне заштите, иако од изузетне важности, током деведесетих година био потпуно урушен.
“Систем цивилне заштите је неопходан Новом Пазару. Очекујемо да се временом јединице додатно попуњавају и да ће се, и у погледу ефикасности и опремљености, током рада развијати. Циљ нам је да у сваком моменту будемо спремни на изазове који се у свокодневном животу дешавају”, поручио је Јусуфовић.

Градско веће усвојило је и завршни рачун за 2020, као и консолидоване финансијске извештаје са извештајем ревизора.

“Занимљиво је да је буџет за годину на измаку, која је протекла у знаку суочавања са короном и донела у том смислу многе потешкоће, испуњен чак 97 одсто, што га сврстава не само у изузетке на нивоу Србије, већ и потврђује да је од стране надлежних планирање локалног буџета озбиљно, квалитетно и избалансирано”, реако је члан Градског већа Мирсад Јусуфовић.

Одлуком усвојеном на данашњој седници Већа, потврђено је да ће у 2022. години бити извршена потпуна реконструкција водоводне и канализационе мреже, а потом и асфалтне подлоге у Крагујевачкој улици, једној од најстаријих улица у Новом Пазару.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops