A- A A+

Завршна конференција пројекта Ре!нтеграција – подршка одрживој (ре)интеграцији повратника у Србији“, организована у Новом Пазару

У фоајеу Културног центра Нови Пазар одржана је завршна конференција и представљање резултата пројекта „Ре!нтеграција – подршка одрживој (ре)интеграцији повратника у Србији“.

Представљени су резултати двогодишњег пројекта који је имплементиран на територији града Новог Пазара и општина Сјеница и Тутин уз изложбу радова деце као и обраћање високог званичника амбасаде Савезне Републике Немачке – господина Кристијана Шулца.

Током конференције присутни су имали прилике да чују утиске деце и младих који су похађали радионице, као и корисника који су подржани овим пројектом кроз поделу опреме за самозапошљавање.

Постигнути резултати су више од 900 радионица за преко 1.900 деце и младих, подељено је 98 грантова у виду машина и опреме за самозапошљавање и организовано 270 бизнис обука и 50 обука за преквалификацију у Новом Пазару, Тутину и Сјеници.

Пројекат је био усмерен како на јачање повратничке популације тако и на подршку локалних самоуправа те је тиме град Нови Пазар подржан у доношењу Локалног акционог плана о социјалној заштити, општина Сјеница је подржана у развоју услуге „Саветовалиште за децу и родитеље“, а заједно са општином Тутин пројектни тим је радио на Стратегији социјалне заштите и Акционом плану развоја социјалних услуга.

Одлична сарадња свих партнера на овом пројекту допринела је побољшању услова живота за кориснике из повратничке популације, али и остале грађане.

Пројекат су реализовали АСБ Сербиа и ИДЦ у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Санџака – СЕДА и Муслиманским хуманитарним друштвом Мерхамет – Санџак , уз подршку Града Новог Пазара, општине Тутин и општине Сјеница, а финансиран је средствима немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ) у оквиру програма Енгагемент Глобал.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops