A- A A+

Презентовани Грађански водич кроз буџет и нацрт буџета за 2022. годину

Јавности су данас у Галерији Мултимедијалног центра представљени Грађански водич кроз буџет за 2022. годину као и презентација учешћа грађана у креирању буџета. Локални буџет за наредну годину пројектован је на нешто вишше од 3,5 милијарди динара.

“Јако је битно да у наредној години неће бити кредитних задужења, буџет је креиран на реалним основама. Кроз 17 различитих области, новац ће бити распоређен на основу пројеката за наредну годину. Приоритети су, као и претходних година, усклађени са потребама грађана, који су имали могућност да се о тим потребама изјасне. Новопазарци су имали могућност да у оквиру анкете гласају за одређене пројекте, али и да сами предложе пројекте који би требало да буду део бужета”, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

“Желимо да грађани знају где се И како њихов новац троши. Настављамо успостављени принцип и традицију да смо једна од најтранспарентнијих локалних самоуправа у земљи”, закључио је градоначелник Бишевац.

Највише гласова грађана у анкети “Наш буџет 2022”, спроведеној током новембра, имају следећи предлози: формирање фонда за лечење деце са ретким болестима, унапређење енергетске ефикасности у циљу смањења загађења ваздуха и чишћење и рекултивација дивљих депонија.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops