A- A A+

О конкретним темама са чланом Председништва БиХ

Делегација Новог Пазара коју чине градоначелник Нихат Бишевац, председница Скупштине Амела Шемсовић Халиловић, члан Градског већа Мирсад Јусуфовић и директор Културног центра Хусеин Мемић, састала се у Сарајеву са бошњачким чланом Председништва Босне и Херцеговине, Шефиком Џаферовићем.

"Састанак је био веома конструктиван. Разговарали смо о актуелној економско - политичкој ситуацији у Новом Пазару али и о повезивању са институцијама Босне и Херцеговине. Посебна тема били су студенти из наших крајева који студирају у Босни и Херцеговини и њихов статус, у жељи да им обезбедимо што боље услове студирања, рекао је градоначелник Бишевац, истичући да су значајне теме разговора и отварање Конзулата Босне и Херцеговине у Новом Пазару, као и формирање Културног центра.

"Захвалност господину Џаферовићу на иницијативи коју је покренуо, као и Влади БиХ, Влади Републике Србије. Конзулат и Културни центар допринеће унапређењу односа између две државе, самим тим између Санџака, Новог Пазара и Босне и Херцеговине", закључио је градоначелник Бишевац, уз напомену да ће посебна пажња у наредном периоду бити посвећена повезивању две државе на нивоу градова и општина.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops