A- A A+

Тродневни сусрети новопазарских привредника и делегације Јордана - корак ка сарадњи

Делегација Привредне коморе Јордана састала се у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем и његовим сарадницима, како би разговарали о могућностима привредне сарадње.

„Драго нам је што су, у оквиру прве званичне посете Србији, посетили и наш град. Надамо се успостављанљу конкретне сарадње и према жељи наших гостију, Јордан ће ускоро посетити делегација из нашег града, како би смо конкретизовали начине сарадње. У току тродневне посете, предвиђени су бројни сусрети наших привредника и гостију јер заиста желимо да успоставимо партнерске односе на плану привреде али и трговине и туризма“, поручио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

„Ми Нови Пазар познајемо као трговачки и производни центар у региону. Осећамо потребу да у оквиру конкретне привредне сарадње повежемо Јордан и Србију а да једна од спона две земље буде и Нови Пазар. Ваш град је наша потенцијална веза не само са Србијом већ и са Босном и Херцеговином и Црном Гором. Много је ресурса који омогућавају да се кроз реализацију привредних пројеката повежемо и то вам говорим као човек који је на овим просторима студирао“, казао је потпредседник Привредне коморе Јордана, Јамил А. Wореикат.

Успеху на плану успостављања сарадње нада се и његов колега, Хуссеин Хаwатмех.
„Надамо се не само усппостављању сарадње, већ и конкретним резултатима. Искрено, лично и у име привредне делегације чији сам члан, верујем да ће наше партнерство донети обострану корист, али и добробит не само Новом Пазару и Србији већ и целом региону“, закључио је Хаwатмех.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops