A- A A+

Novi Pazar - Mesto susreta

Zahvaljujući Dijalog kafeu Novi Pazar je tokom prethodnog vikenda bio mesto susreta mladih iz tri grada, domaćin Karavanu Dijalog kafea iz Beograda i Novog Sada.
 
Mladi su najbolji ambasadori svojih sredina, pa samim tim i najbolji promoteri mira, saradnje  i interkulturalnog dijaloga.
 
Cilj programa je međusobno upoznavanje i stvaranje osnova za razvoj institucionalne saradnje između omladinskih organizacija na nacionalnom nivou. Dijalog kafe je platforma za negovanje kulture dijaloga i demokratskih vrednosti ali i
mehanizam kulturne i turističke promocije Novog Pazara.
 
Program Karavana obuhvatio je Svečani koktel povodom prijema gostiju, nacionalnu sesiju Dijalog kafe sesiji na temu roditeljstva i rodne ravnopravnosti, turistički obilazak grada u okviru kojeg su gosti posetili najznačajnije kulturno - istorijske spomenike: Altun Alem džamiju, crkvu Svetog Petra i manastir Sopoćani i otvoreni dijalog mladih.
 
Program Karavana Dijalog kafea podržava Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije a realizuje Grad Novi Pazar u saradnji sa Centrom Duga i Udruženjem za Ujedinjene nacije Srbije.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops