A- A A+

Град традиционално стипендира најбоље студенте

Градско веће Новог Пазара усвојило је на данашњој седници одлуку о расписивању конкурса за стипендирање најбољих студената у наставној 2021/2022. години. Конкурс ће бити отворен до 30. новембра, а потребна документација и детаљи конкурса доступни на званичној страници Града Новог Пазара новипазар.рс, већ од сутра. Право да конкуришу имају студенти са пребивалиштем у Новом Пазару, који студирају на високошколским уставама чији је оснивач Република Србија као И студенти са пребивалиштем у Новом Пазару који студирају на државним универзитетима у иностранству.

“Прошле године, град је стипендирао више од 70 струдената и верујемо да ће ове године тај број бити већи. Најважнији услов конкурса се, као и до сада, тиче просечне оцене а право да конкуришу имају студенти чији је просек оцене 9 или више”, рекао је шеф кабинета градоначелника Самир Лекић, истичући да је једна од важнијих компоненти ефикасност студирања.

“Конкурс има изузетно значајну социјалну димензију, која подразумева да право да конкуришу имају студент без родитељског старања. На њих се не односи овај услов који се тиче просечне оцене", рекао је Лекић.
Стипендирање најбољих студената само је један аспект дугорочне опредељености локалне самоуправе да улаже у квалитет образовања и подржи стварања младих, стручних кадрова у различитим областима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops