A- A A+

Градоначелник Бишевац: Саида је спортисткиња светске класе

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је данас да је кик-боксерка Саида Буквић освајањем шесте златне медаље на шампионатима света, а четврте у сениорској конкуренцији, потврдила да је спортисткиња светске класе.

"Честитам Саиди, која је навикла љубитеље борилачких спортова на златне светске медаље. Познато је да је увек теже одбранити него први пут освојити трофеј и то може само мали број врхунских спортиста. Она је та класа", рекао је Бишевац на пријему у част Саиде Буквић у градској управи.

Он је навео да је за успех у спорту потребно много рада и одрицања, као и да је Нови Пазар у обавези да подржи спортисте.

"То се посебно односи на оне врхунске, попут Саиде. Уз њу је и брат Седад, који је био одличан кик-боксер, а сада је тренер. Поносмо смо на резултате Саиде Буквић. Спортисти су још једном потврдили да су најбољи амбасадори града и државе", додао је Бишевац.

Саида Буквић је прву светску титулу у лоу-кику до 52 килограма освојила у конкуренцији млађих јуниорки 2012. у Братислави, а потом је 2014. у Риминију била најбоља јуниорка планета.

Она је као сениорка тријумфовала на шампионатима света у Београду 2015, Будимпешти 2017, Сарајеву 2019. и крајем прошле седмице у Лиду ди Језолу.

"Имала сам три тешка меча у Италији и три победе. Ово ми је најдраже злато јер сада се ради о олимпијском спорту. Захвална сам граду и градским институцијама задуженим за спорт, који су увек уз мене", рекла је Буквић.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops