A- A A+

Осам нових електронских услуга уз подршку Свисс Про

У оквиру кампање „Да кликнемо заједно“, грађанке и грађани имали су прилику да на градском шеталишту у времену од 8 до 14 сати, сазнају како могу приступити порталу еУправа, обавити регистрацију и покренути неку од еУслуга.

„Реч је о изузетно значајном пројекту, чији је део, међу 35 самоуправа и Нови Пазар. Данас су са нама представници СWИСС ПРО и Сталне конференције градова и општина, са жељом да грађанима у оквиру кампање „Да кликнемо заједно“, што боље представимо електронске услуге. Нови Пазар од сада, сем постојећих, нуди осам нових електронских услуга, које су нашим грађанима од изузетне користи а које смо развили управо уз подршку програма Сwисс ПРО и у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу. Захваљујући овим услугама, штедећи своје време и новац, грађани лако могу да дођу по, за њих значајне информације“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац.

Кампања „Да кликнемо заједно“ реализује се у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Сwисс ПРО“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).
"Програм је развио нове услуге, са циљем да грађани брзо, лако и без додатних трошкова приступе услугама из надлежности локалне самоуправе и остваре своја права. Тридесет пет градова и општина развија моделе за укупно 79 услуга и надамо се да ће временом све бити доступне грађани и грађанкама широм Србије", казала је Маида Јусуфовић, представница Сwисс про.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops