A- A A+

Градоначелник Бишевац: ”Циљ је стварање најбољих услова за квалитетну наставу”

У Основној школи "Вук Караџић" биће реализовани бројни пројекти. Циљ је стварање најбољих услова за квалитетно обављање наставе у свим школама, казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац који је са сарадницима обишао школу. У плану је замена котларе, изградња топлог ходника од школе до реконструисане дворане Доуш, али и партерно уређење које подразумева и замену расвете.

"Улагање у образовање, изградњу и реконструкцију школа на градском али и приградском подручју, јасно је опредење градских власти", казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац приликом обиласка ОШ "Вук Караџић". Предвиђени су бројни пројекти који ће резултирати унапређењем услова.

”Нама је циљ да стварано што боље услове за обављање наставе како физичког васпитања тако и осталих предмета у основним и средњим школама на територији Новог Пазара. Што се тиче конретно ове школе, у плану је замена котларе, да грејање више не буде на лож уље већ на пелет, и да урадимо комплетно реновирање, да чујемо шта је најнеопходније како би створили што боље услове за обављање наставе", казао је градоначелник Бишевац и подсетио на улагања и у осталим школама. Тако ће ОШ "Јован Јовановић Змај" ускоро, захваљући сарадњи са Министартвом просвете, добити фискултурну салу, а школа "Братство", је посредством Канцеларије за улагања комплетно реконструисана и сада је једна од најсавремених школа у Србији, са затвореним базеном.

Изградњом топле везе, прелазак ученика из школе ОШ "Вук Караџић" у реконструисану дворану биће лакши и безбеднији па се часовима у савремено опремљеним салама највише радују ученици.
Школу "Вук Караџић" похађа 1.700 ученика, што је сврстава у ред највећих школа у Србији.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA