A- A A+

Град обезбедио опрему за развој пчеларства

Члановима Удружења пчелара које је део Уније пољопривредних удружења, додељене су машине, 31 тангенциона центрифуга, 25 електричних топионика и четири СМС ваге. Подели опреме присуствовао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, истичући да је за реализацију пројекта издвојено 2 633 000 динара.

„Пчелари су за набавку опреме учествовали са 30 процената, а град чија је политика да помаже равој пољопривредних газдинстава, обезбедио је већи део, од 70 процената. Управо у развоју пољопривреде препознајемо изузетну перспективу овог краја, јер је пољопривредна производња фабрика на отвореном“, казао је градоначелник Бишевац, истичући да ће буџетска издвајања за пољопривреду у наредном периоду бити још значајнија него до сада.

Ове године, из градског буџета је за подршку развоју пољопривредне делатности опредељено 15 милиона динара, а према речима градоначелника Бишевца, сарадња локалне самоуправе са Унијом пољопривредника је изузетна.

Пољоприврени произвођачи истичу да је опрема коју су добили не само неопходна за развој пчеларства, већ и изузетно квалитетна, што је од пресудног значаја за сам процес и резултате производње.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops