A- A A+

Сарадња са Сарајевом кроз културу, спорт и различите манифестације

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац састао се током посете Сарајеву и са министром културе и спорта Кантона Сарајево, Самиром Авдићем.


„Желимо да сарадњу градова темељимо на повезивању различитих области, првенствено на плану културе и спорта. Партнерство већ постоји али желимо да то што је направљено наставимо и унапредимо. Разговарали смо о многим темама, између осталог о организацији "Дана Сарајева" у Новом Пазару и манифестације "Дани Новог Пазара" у Сарајеву. Спортисти су најбољи амбасадори нашег града па је и промоција филма „Нови Пазар, град који рађа шампионе“, због ког смо између осталог и дошли у Сарајево, једна од тема овог разговора“, рекао је градоначелник Бишевац.
Састанак је, према речима министра Кантона Сарајево, Самира Авдића, вишеструко користан за обе стране.

„Треба водити рачуна о томе како ћемо се интегрисати а не раздвајати. Потенцијале нарочито треба искористити на плану увезивања спорта и културе, између оталог и кроз организацију манифестације "Дани Сарајева". То је уједно прилика да културни радници и спортисти комуницирају, размењују своја знања и искуства, унапређујући квалитет живота грађана и у Кантону Сарајево и у Новом Пазару, односно цијелом Санџаку“, поручио је министар Самир Авдић овом приликом.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA