A- A A+

Нови Пазар у центру пажње овогодишњег Међународног фестивала спортског филма

Делегација Новог Пазара посетила је Сарајево на позив Сабахудина Топалбећиревића, организатора највећег међународног спортског симпозијума “СИМПОСАР САРАЈЕВО 2021”, који има и епитет – “Међународни фестивал спортског филма”.
Присутне на овогодишњој манифестацији поздравио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.
„Захвалност упућујемо аутору филма „Нови Пазар, град рађа шампионе. Сви који су филм погледали су одушевљени јер не могу да верују да Нови Пазар има толико шампиона, квалитетних спортиста и изузетну спортску инфраструктуру. Овај 10. Међународни фестивал спорта окупио је бројна позната имена, добитнике награда, а нама је драго да смо део манифестације. Спорт је тај који одувек повезује градове, спаја људе и међу њима ствара нераскидива пријатељства. Учешћем на фестивалу, наставља се управо та наша мисија да свуда стварамо пријатеље. Хвала свим нашим спортистима који, сем што остварују изузетне резултате, на најбољи начин предтављају град и све нас, што су истински амбасадори свог Новог Пазара и спорта“, пореучио је градоначелник Нихат Бишевац током посете Сарајеву.
Градоначелнику Новог Пазара овом приликом је уручена и посебна награда под називом “Град пријатељ”. Сабахудин Топалбећиревић, оснивач Међународног спортског симпозијума – Симпосар, том приликом је истакао како су градоначелник и грађани Новог Пазара показали да су прави пријатељи, домаћини, спремни помоћи када је најпотребније, а требало је помоћи грађанима када су желели да се вакцинишу против корона вируса.

Да новопазарски спорт заслужује пажњу која му је у оквиру манифестације у Сарајеву и посвећена, потврђује директор Установе за спорт Емир Мехмедовић.

„Задовољство је бити део фестивала филма који је организован на светском нивоу. Филм којим је представљен Нови Пазар дошао је у правом тренутку, након десетак година стварања историјских резултата у различитим спортовима. Филм остаје као сведочење младим генерацијама, које ће имати шта да виде, да се подсете како је град напредовао, не само резултатски већ и у погледу усавршавања спортске инфраструктуре.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA