A- A A+

Саида и Елзан гости градоначелника, медаље и пријеми као традиција

Репрезентативка Србије у кик-боксу Саида Буквић освојила је златну медаљу на Светском купу у Будимпешти. Млада Новопазарка је тако постала трострука светска и двострука европска шампионка у лоу-кику до 52 килограма а последњи пут поражена је пре чак седам година. Њена доминација у рингу, преданост и планови повод су да се у Градској управи сретне са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, баш као и Елзан Бибић, који је победом у трци на 3.000 метара на митингу у Роверету оборио државни рекорд стар више од 38 година.

“Завољство ми је да разговарам са људима који су нас навикли на медаље и успехе. Очекују их нови изазови, нови резултати и златне медаље, јер они су будућност града, евопског, светског и олимпијског спорта и најбољи промотери града, својих суграђана. Град ће као и до сада бити свом снагом уз своје спортисте. Ствараћемо још боље услове, не само за врхунски, професионални спорт, већ и за развој школског и рекреативног спорта и здравог живота. Саида, Елзан и други наши спортисти најбољи су пример младим генерацијама којим путем да крену”, поручио је градоначелник Бишевац.

Да борбеност и резултати у рингу нису резервисани само за мушки род, доказала је Саида Буквић.

“Захваљујем градоначелнику који нас увек истински подржава, Спортском савезу и свим људима који прате моје борбе. У три меча у три дана забележила сам победе. У Италији ме ускоро очекује борба за четврту титулу, односно одбрана постигнутог резултата. Даћу све од себе да у свој град донесем златну медаљу”, рекал је на пријему Саида Буквић.

Сем рекорда обореног недавно а старог 38 година, Елзан Бибић је пре годину дана на митингу у Острави оборио и државни рекорд на 5000 пет деценија. Ту се резултатски, изгледа, неће зауставити.

“Била је тешка сезона. Имао сам и здравствене проблеме. Успео сам да истрчим вредна времена и државни рекорд на 3000 метара је на неки начин и за мене изненађење. Тренинзима сам успео да се припремим, очекује ме главно такмишење, првенство Европе у кросу, где ћу се последњи пут такмичити у млађој сениорској конкуренцији, деоница од 8 километара.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops