A- A A+

Корисницима средстава за замену индивидуалних ложишта подељени уговори

Грађанима  Новог Пазара који су испунили услове прописане конкурсом за суфинансирање  замене индивидуалних ложишта на чврсто гориво котловима на пелет, подељени су уговори. Присутне су поздравили градоначелник Нихат Бишевац и заменик градоначелника Игор Нововић. Према речима градоначелника, значај оваквог пројекта је вишеструк, не само за домаћинства, већ и за цео град. За те намене Град Нови Пазар је у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине обезбедио 6.200.000 динара. Град ће финансирати 50 одсто трошкова замене ложишта, а максималан појединачни износ по домаћинству је 85 хиљада динара.

“Настојимо да заштитимо своје окружење, да грађанима, свој нашој деци обезбедимо чист ваздух. Вама који ћете добити подршку у намери да своје пећи замените честитам, уз жељу да се у наредном периоду за средства из оваквих пројеката пријављује што више наших суграђана. Драго нам је да су грађани препознали значај пројекта иза ког стоји Министарство животне средине. Настојаћемо у току наредне године да грађанима омогућимо да конкуришу за замену столарије, са Министарством енергетике планирамо уградњу соларних панела. Заправо, очекује нас у циљу заштите животне средине, реализација многих пројеката”, поручио је градоначелник Бишевац.

Добитници уговора за замену индивидуалних ложишта поздрављају иницијативу локалне самоуправе да директно помогне грађанима и апелују на Новопазарце који то нису учинили, да легализују своје стамбене објекте, јер је то један од услова конкурса за замену индивидуалних ложишта.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA