A- A A+

Заједно за Санџачку шуму у Турској

На данашњој конференцији за медије у Бошњачком националном вијећу, представљен је пројекат „Санџачка шума Турској“.

Градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац истакао је да управо Бошњаци у Санџаку чине мост успјешне сарадње Републике Србије са Републиком Турском те да је овај пројекат садње санџачке шуме у Турској симболични показатељ наше бриге и подршке народу Турске.

Овај пројекат је још један доказ да је бошњачки народ у Србији мост пријатељства који спаја ове двије државе, Републику Србију са Републиком Турском и тај однос ове двије државе је до сада на највећем нивоу од успостављања дипломатских односа између двије земље”, казао је градоначелник Бишевац.

“Град Нови Пазар се одазвао позиву Бошњачког националног вијећа за прикључивање пројекту “Санџачка шума Турској” јер знамо да нас вежу како пријатељске тако и братске везе са Републиком Турском и народом Турске. Ово је један симболичан пројекат којим желимо да покажемо солидарност и бригу за свим оним што се дешавало током љета у Републици Турској када су се десили огромни пожари који су изазвали велику материјалну и економску штету.

“Овај пројекат има симболичнан значај и шаље јаку поруку да је Санџак јединствен да је уз народ Републике Турске уз предсједника Реџепа Таипа Ердогана и да су грађани Санџака и грађани турске поријеклом из Санџака нераскидива веза Турске и Србије”, казала је предсједница Вијећа и додала да се и даље могу прикључити сви грађани Санџака.

“Сви они који желе исказати саосјећања и показати своју бригу ево прилике да кроз донацију садница имају своје дрво у “Санџачкој шуми Турској” које ће расти као што расте наша љубави и бриге према турском народу и Републици Турској”, казала је предсједница Вијећа.

Пројекат „Санџачка шума Турској“ покренут је као подршка народу Турске који је у претходном периоду претрпео штете услијед пожара који су уништили велики број шума.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA