A- A A+

Сарадња са ОСЦЕ наставиће се кроз конкретне пројекте

Амбасадор Мисије ОСЦЕ у Србији, Јан Брату истакао је, током посете Новом Пазару да су разлози за задовољство квалитетом сарадње са локалном самоуправом бројни. Амбасадор се састао са градоначелником Нихатом Бишевцем, замеником градоначелника Игором Нововићем, чланом Градског већа Мирсадом Јусуфовићем и помоћником градоначелника Тариком Рупићем.

"По први пут сам у Новом Пазару. Град се суочава са изазовима, о чему су ме на састанку известили. Пројекти које у Новом Пазару заједно реализујемо ће бити настављени. Не могу велике ствари да обећам, али ћемо се потрудити да велике ствари урадимо. Наш  фокус усмерен је ка стручном усавршавању младих и ка подршци женској одборничкој мрежи, уз реализацију разних других пројеката", казао је амбасадор ОСЦЕ у Србији Јан Брату.

На састанку  је било речи и о предстојећем попису становништва.

"Став ОСЦЕ је да грађани треба да узму учешће у попису, јер резултат пописа има значајан утицај на расподелу средстава на локалном нивоу", закључио је амбасадор Мисије ОСЦЕ.

"Желели смо да се заједно осврнемо на врсту пројеката које ћемо у наредном периоду партнерски реализовати. Амбасадор је о пројектима говорио, а поред омладинских и пројеката женске одборничке мреже, желим да истакнем и да ћемо реализовати значајне пројекте у циљу повећања  транспаренти рада локалне самоуправе, а све то у инересу грађана", закључио је градоначелник Бишевац.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA