A- A A+

Наставак сарадње са Краљевином Норвешке кроз подршку предузетницима

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и заменик амбасадора Краљевине Норвешке Геир Хакон Јохансен састали су се у Новом Пазару у циљу реализације пројекта “Норвешка за вас – Србија“ и наставка конкретне подршке овдашњим привредницима.

Пројекат, чија ће се реализација одвијати у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) има за циљ да допринесе равномернијем друштвено - економском развоју, кроз подршку предузетништву у мањим срединама.

Градоначелник Нихат Бишевац је подестио на изузетно добру сарадњу града са Амбасадом Краљевине Норвешке.

„Резултати сарадње видљиви су у сфери образовања, здравства и на бројним другим пољима. Подсетићу вас да је 2016. године Краљевина Норвешка издвојила 360 000 еура за реконструкцију Основне школе „Стефан Немања“, као и средства за замену крова на новопазарском Дому здравља, уз сталну помоћ нашим привредницима и малом предузетништву, са циљем оснаживања производње. Опредељена су средства за куповину опреме, запошљавање младих кадрова и повећање конкурентности. Желимо да наставимо добру сарадњу, са акцентом на подршку бизнису и новим запошљавањима, у интересу наших грађана и њихових породица“, поручио је након састанка градоначелник Бишевац

Заменик Амбасадора Геир Хакон Јохансен истакао је да је Нови Пазар поуздан партнер и да ће сарадња у циљу бољих услова живота грађана, бити настављена.

„Ово је моја прва посета граду. Норвешка, заједно са УНОПС подржава мање развијена подручја у Србији. Фокус је на запошљавању незапослених, развоју локалне економије и инфраструктуре. Током посете видели смо различита предузећа која су добила подршку и драго ми је да су резултати подршке Краљевине Норвешке опипљиви. Подржавамо иновације и продор на нова тржишта“, казао је заменик амбасадора Краљевине Норвешке у Србији, Геир Хакон Јохансен. Он је упутио захвалност градоначелнику Новог Пазара Нихату Бишевцу јер је, како је рекао, подршка локалне власти на реализацији оваквих пројеката.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops