A- A A+

Наставак сарадње са Краљевином Норвешке кроз подршку предузетницима

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и заменик амбасадора Краљевине Норвешке Геир Хакон Јохансен састали су се у Новом Пазару у циљу реализације пројекта “Норвешка за вас – Србија“ и наставка конкретне подршке овдашњим привредницима.

Пројекат, чија ће се реализација одвијати у сарадњи са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) има за циљ да допринесе равномернијем друштвено - економском развоју, кроз подршку предузетништву у мањим срединама.

Градоначелник Нихат Бишевац је подестио на изузетно добру сарадњу града са Амбасадом Краљевине Норвешке.

„Резултати сарадње видљиви су у сфери образовања, здравства и на бројним другим пољима. Подсетићу вас да је 2016. године Краљевина Норвешка издвојила 360 000 еура за реконструкцију Основне школе „Стефан Немања“, као и средства за замену крова на новопазарском Дому здравља, уз сталну помоћ нашим привредницима и малом предузетништву, са циљем оснаживања производње. Опредељена су средства за куповину опреме, запошљавање младих кадрова и повећање конкурентности. Желимо да наставимо добру сарадњу, са акцентом на подршку бизнису и новим запошљавањима, у интересу наших грађана и њихових породица“, поручио је након састанка градоначелник Бишевац

Заменик Амбасадора Геир Хакон Јохансен истакао је да је Нови Пазар поуздан партнер и да ће сарадња у циљу бољих услова живота грађана, бити настављена.

„Ово је моја прва посета граду. Норвешка, заједно са УНОПС подржава мање развијена подручја у Србији. Фокус је на запошљавању незапослених, развоју локалне економије и инфраструктуре. Током посете видели смо различита предузећа која су добила подршку и драго ми је да су резултати подршке Краљевине Норвешке опипљиви. Подржавамо иновације и продор на нова тржишта“, казао је заменик амбасадора Краљевине Норвешке у Србији, Геир Хакон Јохансен. Он је упутио захвалност градоначелнику Новог Пазара Нихату Бишевцу јер је, како је рекао, подршка локалне власти на реализацији оваквих пројеката.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA