A- A A+

Епидемиолошка ситуација се погоршава, позив грађанима да се вакцинишу

У последњих десетак дана дошло је до погоршања епидемилошке ситуације у граду, саопштено је након седнице Стручно -оперативног тима Штаба за ванредне ситуације Новог Пазара.

„Можемо рећи да је ситуација нестабилна и несигурна. Сви релевантни параметри које пратимо имају тенденцију повећања. Повећан је број хоспитализованих па је тренутно на лечењу 71 лице, од чега је већина са тежом клиничком сликом. Повећан је број првих прегледа, који прелази стотину дневно. Сагледали смо шта град и свако од нас појединачно може да учини у циљу смањења броја контаката. Препорука Стручно - оперативног тима је да сви преузмемо део одговорности и понашамо се у складу са мерамаа у циљу личне заштите и смањења циркулације вируса“, казао је доктор Шефадил Спахић, директор Завода за јавно здравље Нови Пазар. Доктор Спахић је истакао да је „ситуација у Тутину још компликованија“ и позвао људе у да се вакцинишу.

„Морамо водити рачуна о дистанци и коришћењу дезинфекционих средстава. Важно је да мере примењујемо и да будемо у томе јединствени, као и да се сви који то нису учинили до сада, вакцинишу. Нема начина да вирус нестане и нопходно је свако од нас пружи максимум како би друштво живело безбедно, упркос опасности званој Ковид 19“, закључио је др Спахић.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA