A- A A+

Бајатовић: Гасовод до краја јуна, ускоро идејно решење гасификације Новог Пазара

Директор Србијагаса Душан Бајатовић обећао је данас да ће гасовог Александровац – Брус – Рашка – Нови Пазар – Тутин бити завршен до краја јуна следеће године, а да ће ускоро почети израда идејног пројекта гасификације Новог Пазара.
Он је након састанка са представницима локалне самоуправе Новог Пазара рекао да би, на основу идејног пројекта и позитивне одлуке Владе Србије, изградња дистрибутивне мреже у Новом Пазару могла да почне у марту следеће године.

“То неће бити једноставно, град је доста сабијен, улице су уске и компликоване, али ме радује што постоје снимци свих инсталација. Уобичајено време гасификације града ове величине је око три године, прво ће се радити магистрале од челика до индустријске зоне, топлане и великих потрошача, а потом се прелази на пластичне водове до индивидуалних потрошача”, изјавио је Бајатовић.
Он је истакао да ће цена гаса у Новом Пазару бити иста као и у осталим градовима, а да ће прикључак на гасоводну мрежу коштати 780 евра, уз могућност плаћања на три године.

Бајатовић је најавио да ће се у наредном периоду радити и гасовод ка Прибоју, Пријепољу и Сјеници.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац оценио је да је гасификација донети вишеструку корист грађанима и привреди.

“Сви знамо значај гасификације, гас је један од основних услова за долазак инвеститора, а поготово сада када знамо да ће аутопут проћи на 20 километара од нас. Ту је еколошки аспект, веома битна ствар јер знамо да имамо проблема са загађењем ваздуха”, поручио је градоначелник Бишевац.
Он је казао и да ће локална самоуправа заједно радити са представницима Србијагаса на идејном решењу гасификације града.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops