A- A A+

У оквиру пројекта изградње гасовода, у Новом Пазару одржан оперативни састанак

Оперативни састанак представника ЈП „Србијагас“ и пет локалних самоуправа поводом реализације пројекта изградње разводног гасовода на релацији Алексанровац – Брус - Рашка – Нови Пазар – Тутин, одржан је у Новом Пазару. Актери састанка истичу да је реч о пројекту од историјског значаја.

„Окупили смо представнике свих пет локалних самоуправа, у циљу стварања пресека стања докле се, на локалном нивоу, стигло када је о пројекту реч. Сада можемо рећи да се полако приводе крају активности око гасовода у дужини од 111 километара. Пројекат значи опстанак људи на овим просторима јер, тамо где нема гаса – нема ни инвестиција. Хоћемо будућност и инвестиције за овај крај и целу Србију. После састанка, истичем да нисмо незадовољни током радова. Ситни проблеми су решени на лицу места, дефинисани су одговори на одређена питања. Гасовод је известан и мора да се заврши“, казао је Муамер Реџовић, председник Надзорног одбора ЈП „Србијагас“.

Град Нови Пазар обавио је правовремено све потребне послове из надлежности локалне самоуправе, како би пројекат могао бити успешно реализован.

„Огроман је значај пројекта за цео крај, Нови Пазар и његов развој, за нашу земљу. Захваљујем ЈП „Србијагас“ и запосленима у локалној самоуправи на ангажованости, што је предуслов да радови теку планираном динамиком. Не кријемо задовољство ни због квалитета данашњег састанка и размењених информација, те у даљем току реализације пројкта не очекујемо појаву већих проблема“, рекао је након састанка градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.
Из тутинске општине поручују да је обављен велики део посла.

„Изузетно важна инвестиција за грађане Тутина и за наш крај. Борићемо се да пројекат приведемо крају, управо јер је изузетно битан за бољи живот наших грађана", истиче председник Општине Тутин, Салих Хот.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA