A- A A+

Техничка школа носиће име Изудина Шушевића

Скупштина Новог Пазара усвојила је измене и допуне планова регулација за неколико насеља, измене доприноса за уређење грађевинског земљишта, као и одлуку о промени назива Хале спортова “Изудин Шушевић”.

Тај спортски објекат ће се убудуће звати “Догуш Нови Пазар Спортс Ацадемy”, а према предлогу одлуке то је учињено у знак захвалности турској компанији која је финансирала његову реконструкцију. На другој страни, одлуком скупштинске већине, Техничка школа носиће име Изудина Шушевића, истакнутог интелектуалца, и дугогодишњег руководиоца те школе која је за време његовог управљања постигла највеће успехе, изнедрила бројне интелектуалце и успоставила у то време прву праксу дуалног образовања.

Како је рекао одборник СДП-а др Муамер Бачевац говорећи испред одборничке групе која је предложила да школа носи име Изудина Шушевића, одборници иницијативу треба да усвоје као одлуку, те да ће се заложити да и у самом министарству, које даје коначну реч, ова одлука што пре буде спроведена.
Локални парламент усвојио је и измене Одлуке о одређивању зона којима је предвиђено да за непокретности у индустријској зони привремено, до краја 2022. године, буде нижи порез.
Усвојена је и одлука о организацији и функционисању цивилне заштите.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops