A- A A+

Реконструкција котларнице у дворани Пендик

Радови на реконструкцији котларнице у дворани Пеник тренутно су у току и очекује се да буду завршени до краја месеца.

Обилазећи радове заменик градоначелника Игор Нововић је казао: “Пројекат реконструкције котланице релизујемо у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине од којиег смо добили средства у износу од 5 066 000 РСД. Грађани овог насеља већ од наредне грејне сезоне ће осетити побошлшање у квалитету ваздуха, будући да котларница прелази на пелет. Осим тога, сала ће се боље грејати, тако да ће спортисти имати боље услове за тренинг.”

Заменик градоначелника је истакао посебну захвалност министарки заштите животне средине, Ирени Вујовић, која је изразила велико разумевање за грађане Новог Пазара и заинтересованост за сарадњу са локалном самоуправом.

“Ми смо од министарства за ову годину за разне пројекте добили средства у укупном износу од 50 милиона динара. У претходном периоду реализован је пројекат пошумљавања, а у току је реализација пројекта за смањење загађења из индивидуалних ложишта. Овим пројектом нашим грађанима ћемо субвенционисати куповину нових ложишта на пелет. Пре 20-так дана потписан је уговор за ревитализацију земљишта где је предвиђена изградња дечијих игралишта и еко паркова на девастираном земљишту”, закључио је заменик градоначелника Нововић.

Координатор пројекта реконструкције котларнице у дворани Пендик, Фарук Суљевић казао је да нови котлови доносе бољитак како у квалитету ваздуха, тако и у функционисању дворане.

“Ефикасност ових котлова прелази 90 посто док је ефикасност старих већ падала испод 60 посто. За старе котлове коришћен је угаљ И дрво, а пелет, осим што је чистији он има и већу ефикасност у енергетском смислу. На овај начин створиће се бољи услови за наше спортисте, за грађане и важне установе које користе просторије дворане Пендик као што су Канцеларија за младе, Туристичка организација Новог Пазара, и Удружење психолога”, казао је Суљевић.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA