A- A A+

Радови на изградњи разводног гасовода на територији Града Новог Пазара теку без проблема

Радови на изградњи разводног гасовода Александровац-Копаоник-Нови Пазар-Тутин, чији је инвеститор ЈП “Србијагас”, већ се изводе на територији Града Новог Пазара јер су управо овде у највећем проценту решени имовинско-правни односи. Радове, који се за сада одвијају планираном динамиком, данас су обишли представници Градске управе.

Координатор пројекта Фарук Суљевић је истакао да су последњих дана радови интезивирани и да је гасификација веома значајна за Нови Пазар и да је она будућност и за нас и нашу околину. Напоменуо је да Нови Пазар има заиста велики проблем са загађењем јер се у центру града налази Топлана као и много индивидуалних загађивача. Стање ће се засигурно побољшати наредних година јер ће се изградити Топлана на биомасу чији ће се резервни котлови качити на гасовод што ће условити како енергетски ефикасну тако и потпуно чист извор енергије. Када се створе услови то ће урадити и остали велики потрошачи, пре свега Општа болница и многи други као и индивидуални потрошачи у граду.

Пројектно техничка документација, која је била потребна за почетак изградње разводног гасовода Александровац-Копаоник-Нови Пазар-Тутин је завршена као и имовинско правни односи, тако да се радови за сада одвијају без проблема. Радове су данас обишли представници Градске управе и били су задовољни стањем затеченим на терену.

Иначе,27.јула је започето низање цеви дуж трасе а од 29. активно се врше заваривање цеви, ископ и постављање у ископани ров. Из ЈП”Србијагас” наводе да се радови једино не одвијају на парцелама на којима се налазе засади малина, а кроз које пролази траса за гасовод, јер су за то замолили пољопривредници овог краја тако да им је изађено у сусрет док траје сезона бербе након које ће се и на том делу радови изводити.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops