A- A A+

Историјски успех Хене Куртагић подстрек за развој женског спорта

Женска јуниорска репрезентација Србије заузела је друго место и освојила сребрну медаљу на Светском првенству 2021. у Ротердаму, а Хена Куртагић, проглашена је за најбољег блокера турнира. Тим поводом Хена Куртагић данас је била на пријему код градоначелника.

Она се захвалила свима на честиткама. “Велико је задовољство проћи градом када ми сви честитају, имам непуних 17 година, ово је велико искуство за мене. Велика је привилегија и част што играм за нашу земљу и представљам град у најбољем светлу. Одбојка је колективан спорт и без наше сребрне репрезентације не бих могла да остварим овај успех. Сматрам да је индивидуална награда показатељ мога рада током године и радићу још јаче и боље како бих добила неку још већу награду, надам се олимпијску,” рекла је најбоља светска блокерка међу јуниорима.

“Сигурно да смо сви у Новом Пазару поносни што је Хена постигла овај изузетан светски успех. Резултат, осим играња у нашој јуниорској репрезентацији која је на светском нивоу заузела друго место, да је Хена Куртагић проглашена најбољим светским блокером је изузетан. Прво велики заједнички успех а затим и њен појединачни. Све честитке, ми смо поносни као и њена породица. Она је понос нашег града и целе земље.” , рекао је градоначелник Нихат Бишевац наглашавајући да је Хена вансеријски таленат. Он је додао да је након само три године остварила овај велики успех, као и да се очекује да ће она остваривати сјајне резултате како у репрезентацији, тако и на индивидуалном плану. “Ово је велики подстрек свим девојчицама да се баве спортом, пре свега одбојком. Град ће сигурно ставити акценат на развој женског спорта.”, закључио је градоначелник.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops