A- A A+

Делегација парламента Турске у посети Новом Пазару

Народни посланик турске владајуће Странке правде и развоја (АК Парти) и председник Парламентарне групе пријатељства Турске и Србије, Мустафа Есгин, те посланик АК Партије у Великој народној скупштини Републике Турске Зафер Исик, састали су се са представницима Града Новог Пазара.
Народни посланици Скупштине Републике Турске су са градоначелником Нихатом Бишевцем и председницом Скупштине, Анелом Халиловић Шемсовић сумирали резултате досадашње сарадње, разматрајући могућности унапређења односа кроз реализацију пројеката у различитим областима. Састанку у Новом Пазару присуствовали су генерални конзул Републике Турске, Басар Басол и народни посланик у Скупштини Србије, председник Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова, Муамер Бачевац, као и помоћник градоначелника Новог Пазара Нихат Хасановић и члан Градског већа Мирсад Јусуфовић.

Захвалност за све реализоване активности и будуће планове, који се односе на реализацију значајних пројеката, гостима, у име свих грађана Новог Пазара упутио је градоначелник Нихат Бишевац.

“Констатовали смо да су односи Републике Турске и Републике Србије на историјском максимуму. Тако добри односи огледају се и кроз сарадњу и братске односе Новог Пазара и Санџака са званичним установама Републике Турске. Велики допринос дају Бошнајци у Републици Србији и они у Турској. Они су мост сарадње и ти који држе чврсте и нераскидиве везе. Изузетни односи са Републиком Турском резултирали су и отварањем Генералног конзулата Републике Турске у Новом Пазару. Сви реализовани пројекти допринели су побољшању квалитета живота свих наших грађана”, рекао је градоначелник Нихат Бишевац након састанка.

Гости Новог Пазара истакли су задовољство због реализованих пројеката и сарадње у оквиру Парламентарне групе пријатељства Турске и Србије.

“Изузетно сам срећан јер сам међу народом који доживљавам као браћу. Задовољан сам јер наше државе и наши председници, Рецеп Таyyип Ердоган и Александар Вучић имају добре односе из којих су никли многи плодоносни пројекти. Тренутно се реконструише путни правац од Новог Пазара до Тутина, слали смо значајну медицинску помоћ овом граду и народу током кризе изазване пандемијом коронавируса прошле године. Градили смо мостове, путеве и школе. Овде сам да са својим пријатељима сумирамо резултате досадашње сарадње и да видимо шта Република Турска у наредном периоду може да уради како би се дао додатни допринос односима два народа и две државе”, рекао је након састанка са званичницима Новог Пазара, народни посланик и председник Парламентарне групе пријатељства Турске и Србије, Мустафа Есгин.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops