A- A A+

Нови Пазар и Сарајево – братски градови на делу

Током своје прве званичне посете нашем граду, градоначелница Сарајева Бењамина Карић састала се са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем. Разговори на тему сарадње братских градова, као и конкретни планови на којима почива партнерство, темеље се, поручено је, искључиво на потребама грађана.

„Имамо мноштво могућности да повезујемо наше градове, посебно кроз различите образовне, културне и спортске програме. Радићемо на повезивању младих, спортиста и културних радника у наредном периоду“, казала је Бењамина Карић, градоначелница главног града Босне и Херцеговине. Она је истакла да је Нови Пазар град добродошлице и срдачности, те да се она током посете осећа као код своје куће. Зато, између осталог, према речима градоначелнице Сарајева „Новопазарке и Новопазарце грађани Сарајева осећају као свој, братски народ“.

Да два града, сем заједничког оснивача повезује много тога, од историје и традиције до културе и спорта, подсетио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

„Братски градови повезани су и чињеницом да много Новопазараца живи у Сарајеву. Управо су ти људи, пореклом из овог краја, најчвршћи мост сарадње две земље и два града. Мултиетничка нит и мултикултуралност карактеристике су оба града, на шта смо такође, изузетно поносни. Сарадњу у различитим областима, обраћајући посебну пажњу на интересовања и потенцијале младих, унапредићемо у наредном периоду“, поручио је градоначелник Бишевац и подсетио да је блискост заједница дошла до изражаја у, по Нови Пазар, најтежем тренутку.

„Група лекара из Босне и Херцеговине дошла је у наш град прошле године, у моментима највећих размера пандемије у Новом Пазару. Поред медицинске помоћи грађанима, Кантон Сарајево је Новом Пазару пружио и драгоцену новчану помоћ, што никада нећемо заборавити. Дешавања у протеколом периоду додатно су зближила Новопазарце са грађанима Сарајева“, истакао је градоначелник Нихат Бишевац.
Градоначелници два града обишли су, након званичног дела састанка, новопазарску Стару чаршију.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA