A- A A+

Радови на реконструкцији Куле Мотриље теку по плану

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и директорка републичког Завода за заштиту споменика Дубравка Ђукановић обишли су радове на реконструкцији Куле Мотриље.

„Динамиком радова на реконструкцији можемо бити задовољни. Кула Мотриља је један од симбола Новог Пазара. Поред реконструкције Куле Мотриље, очекујемо и реконструкцију Џепхане на Бедему као и изградњу летње позорнице. Желимо да новопазарска тврђава буде музеј на отвореном и да сачувамо културно историјске споменике. Сигуран сам да ће планирана реконструкција, у циљу очувања здања допринети и унапређењу туристичке понуде", казао је градоначелник Бишевац.

Градоначелник је упутио захвалност Министарству трговине, туризма и телекомуникација, које је финансијски подржало реконструкцију градског парка као целине.

„Желимо да, уз подршку Завода за заштиту споменика, обновимо све знаменитости. Нови Пазар је музеј на отвореном са изузетним потенцијалима“, поручио је градоначелник Бишевац.
Из Завода за заштиту споменика не крију задовољство, истичући да би радови требало да се заврше до септембра.

„Посебно смо задовољни квалиетом радова. Урађена је статичка санација која је била најважнија, два бетонска прстена – како би се темељи Куле стабилизовали. Тренутно је у изради хидро – дренажна изолација, као и израда челичне конструкције. Остају унутрашњи радови и завршетак кровног покривача“, истакла је директорка Завода .... наглашавајући да ће Град и Завод заједнички реализовати и читав низ других пројеката, од којих неке већ од следеће године.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops