A- A A+

Партнерски пројекти из области социјалне заштите у интересу грађана

Државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију, Милка Миловановић Минић састала се са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем а након тога посетила и Центар за социјални рад.
"Жеља нам је да изграђујемо односе са Министарством за бригу о породици и демографију. Нови Пазар је један од ретких градова који нема проблема са наталитетом. Циљ нам је да такву политику одржимо стварајући што боље услове за младе брачне парове, поридице и децу. Желимо да нашим младима стварамо боље услове за живот, образовање, здравствену заштиту", поручио је градоначелник Бишевац.
У Министарству истичу да је њихов и циљ локалне самоуправе заједнички.

"Са градоначелником сам разговарала о декографским приликама и могућностима да се те прилике поправе. Нови Пазар је најмлађи град што је фантастично, али је потребно унапређивати услове за живот свих грађана. На томе се у Новом Пазару интензивно ради, улаже се у школе, вртиће. Ми, као стратешко министарство, желимо да мапирамо где и која је врста подршке најпотребнија", казала је државна секретарка Милка Миловановић Минић и поручила:
"Имам посебно задовољство да захвалим директору и запосленима у Центру за социјални рад на пожртвованом раду. Министарство врши контролу над стручним радом а овом центру све похвале када је у питању социјална заштита, као и породично правна заштита. Ово су врата на која наши грађани најчешће закуцају ако долазе са муком. Чак и ако су нам руке везане, топла реч, разумевање разгалиће срце и душу људи у стању социјалне потребе", рекла је државна секретарка Милка Миловановић Минић.

Директор Центра за социјални рад Аднан Диздаревић упутио је захвалност ресорном министарству и локалној самоуправи на досадашњој сарадњи.
"Изузетно нам значи подршка. Данас смо предочили проблеме са којима се у раду суочавамо, а са намером да те проблеме за добробит грађана елиминишемо. Договорили смо се и о заједничким активностима, примени одређених новина у раду", поручио је директор Центра за социјални рад.
Центар за социјални рад Нови Пазар, према речима директора Диздаревића, годинама уназад реализује низ успешних пројеката пружања услуга грађанима, управо захваљујући партнерству са локалном самоуправом и ресорним министарством.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops