A- A A+

Амбасадор Ирана посетио Нови Пазар: „Сарадња у различитим областима“

Амбасадор Исламске Републике Иран у Београду, Рашид Хасан Пур Баеи, посетио је Нови Пазар. Први пут од ступања на дипломатску дужност ирански амбасадор се састао се са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем, замеником градоначелника Игором Нововићем и председницом локалног парламента Анелом Халиловић Шемсовић.

„Разговарали смо о реалним потенцијалима да реализујемо партнерство на различитим пројектима. Амбасадор је изразио изузетну заинтересованост да се сарадња у бројним сферама што пре догоди. Области су различите, али је простора највише на пољу економских и културних веза“. Захваљујем амбасадору на посети, очекују нас нови сусрети и реализација конкретних пројеката за добробит грађана Новог Пазара, на обострано задовољство“, казао је пред новинарима градоначелник Нихат Бишевац.
Градоначелник Бишевац је истакао да је протоколом посете амбасадора Новом Пазар предвиђен и састанак његове екселенције са привредницима, представницима Регионалне развојне агенције Санџака „СЕДА“, представницима Привредне коморе, локалног Одељења за привреду ГУ и представницима Иновационог старт – уп центра. Састанак је и према речима амбасадора Ирана, један од показатеља да следи импленентација заједничких пројеката.

„Сарадња земље из које долазим са вашим, новопазаским крајем има културолошко утемељење али почива и на привредним и другим потенцијалима ових простора. Наше партнерство са Србијом са националног нивоа желимо да пренесемо и на локални ниво и Нови Пазар смо препознали као подручје са потенцијалима. Има простора за озбиљну сарадњу не само у области кутуре већ и на пољу економије. Управо је циљ посете да се на терену, реално, упознамо са овдашњим приликама, са специфичностима Новог Пазара као регионалног центра у овом делу Србије. Уверен сам да је сарадња у различитим областима нешто што ће уследити на обострано задовољство“, поручио је амбасадор ИР Иран у Београду, Рашид Хасан Пур Баеи.

Амбасадор је у оквиру посете Новом Пазару обишао и културно - историјске споменике у центру града.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops