A- A A+

Најављена реализација капиталних пројеката у области пољопривреде

У Санџаку је претходна два дана боравила делегација Министарства пољопривреде, шумарства  водопривреде као и представници Бизнис фондације дијаспоре и страних улагача, Рамо Адровић и Митко Муслић. Њима су челници локалних самоуправа Новог Пазара, Тутина и Сјенице представили пољопривредне потенцијале како би иневститоре привукли да улажу у овај крај. Реч је о реализацији  неколико капиталних пројеката, чија реализација подразумева запошљавање  великог броја људи. Највећи су пројекат изградње млекере, и изградња кланице у крају богатом природним и пољопривредним потенцијалима.

Интересовање инвеститора да улажу у овај крај, али и помогну развоју пољопривреде резултат је недавне посете председника Србије Александра Вучића, министра пољопривреде Бранислава Недимовића и лидера СДПС-а Расима Љајића селу Буче. Они су тада  најавили помоћ пољопривреди, али изградњу путне инфтасруктуре и подсетили на изградњу аутопута, који ће ускоро доћи и до овог краја.

Потенцијалне инвеститоре Бизнис фондације дијаспоре и страних улагача, као И представнике ресорног министарства Нови Пазар  је дочекао спремно. Гости су разговарали са градоначелником Нихатом Бишевцем, са  представницима пројектно – стручног тима и Пољопривредне саветодавне стручне службе. Озбиљност и заинтересованост градоначелника Нихата Бишевца и његових сарадника да  се у овом делу Санџака реализују инвестиције, гости су препознали и више пута истакли, док из локалне самоуправе поручују да ће радо бити сигуран и стабилан партнер свима који долазе са планом да инвестирају.

Нови Пазар се у низу локалних самоуправа издваја по томе што препознаје приоритете, наступа са конкретним пројектима  и низом нових  идеја чија је реализација у плану, а све са циљем да се унапреди пољопривреда овог краја и грађани живе боље. Сви пројекти настају у реалним оквирима, одрживи су и прилагођени условима подручја коме су намењени, усклађени су са потребама циљних група.

Подршку да пројекте реализује  Нови Пазар је добио и од представника Министарства пољорпривреде, шумарства и водопривреде, баш као и од потенцијалних улагача. Представници  Бизнис фондације дијаспоре и страних улагача су више пута истакли да ће Нови Пазар “као центар санџачке регије од најављених улагања имати користи”.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops