A- A A+

Нови Пазар: Уручени уговори за програме запошљавања НСЗ

Корисницима програма запошљавања и стручне праксе данас су у Новом Пазару уручени уговори. Кроз финансијске мере активне политике запошљавања код 220 послодаваца биће запослено укупно близу 490 особа, а за те намене биће издвојено више од 105 милиона динара.

Директор НСЗ Зоран Мартиновић је казао да је успјех евидентан јер су и кроз програме НСЗ радна места у Србији сачувана и то у периоду и даље актуелне пандемије коронавируса.

Упркос изузетним остварењима и великом броју укључених особа из Новог Пазара са евиденције Националне службе за запошљавање, директор новопазарске Филијале НСЗ, Фахрудин Ђекић увјерен је да ће те бројке и даље расти захваљујући неким другим издвајањима и новим програмима НСЗ.

Град Нови Пазар планом запошљавања а у сарадњи са Филијалом НСЗ даје велики допринос како би се реализовали пројекти чији је примарни циљ радно ангажовање незапослених са евиденције НСЗ, рекао је између осталог помоћник градоначелника Новог Пазара, Енсар Шкријељ.

Ово је важан дан и за адвоката Демира Црновршанина. Захваљујући програму НСЗ, Демир је основао сопствену адвокатску канцеларију, након две године проведене на евиденцији НСЗ.

Програми НСЗ усмерени су и ка особама са инвалидитетом, нашим суграђанима дискриминисаним и без шансе да се радно ангажују и заједници покажу своје могућности и то колико су способни за врхунске резултате и успех у пословању.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops