A- A A+

Предстоје милионска улагања у образовање, двоструко већи капацитети вртића у Ћуковцу

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић састао се у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем, након чега су обишли реконстрисани објекат ОШ “Братство”.

“Имамо у виду да је Нови Пазар најмлађи град у Србији. Велика су инфраструктурна улагања а школа “Братство” је не само симбол модерног школства, једна од пет најбоље опремљених школа у земљи, већ модел по коме ће у будућности функционисати образовни систем. Министарство значајан пројекат реализује и у партнерству са ОШ “Јован Јовановић Змај”, чији ће ученици добити нову фискултурну салу”, поручио је министар Ружић, истичући да је рок за окончање тих радова, чија је вредност уз опремање сале око 34 милиона динара, крај новембра текуће године. Из фонда Министарства просвете, а на основу конкурса, три новопазарске школе су, према речима министра добиле средства, што није крај улагањима.

“Инвестиције су слика нашег односа према Новом Пазару и образовно васпитном систему. У сарадњи са Светском банком очекује нас реализација грандиозног пројекта – расписивање тендера за обданиште “Наше дете”. Вредност радова је 1 200 000 еура и ако све буде по плану, нови просторни капацитет биће Новопазарцима на располагању већ следеће године. Желимо да сва деца која су на листи чекања добију своје место у вртићу”, поручио је потпредседник Владе Бранко Ружић, који је током посете Новом Пазару обишао поменути вртић.

Градоначелник Новог  Пазара Нихат Бишевац истиче да град у партнерству са ресорним министарством издваја значајна средства у циљу унапређења квалитета образовања.

“Показатељ је ОШ “Братство”, као једна од пет најсавременијих у Србији. Лепа вест је да ће се тај тренд наставити и да нас у наредном периоду очекују нова, милионска улагања у развој школског али и предшколског образовања. До краја године нас очекује почетак радова на изградњи новог објекта вртића “Наше дете” у Ћуковцу. Реч је о пројекту од изузетног значаја за цео град и наше најмлађе. Нови објекат подразумева дуплирање просторних капацитета. Подсећам да је у унапређење услова у школи “Јован Јовановић Змај”, школама у Лукарима и Дежеви, уложено преко 56 милиона динара. Уз подршку Владе, Канцеларије за јавна улагања и Министарства просвете настојимо да подједнако улажемо у школске објекте у свим деловима Новог Пазара. Инвестиција  у образовање је најбоље улагање у будућност”, поручио је градоначелник Нихат Бишевац.

Директор Основне школе “Братство” Дејан Кулунџић истиче да су радови на реконструкцији проширењу капацитета објекта при крају.

“За месец дана би према плану све требало да буде готово и поносни смо што ће ОШ ”Братство” бити пример како би требало да изгледају школе у Србији”, казао је директор ОШ “Братство” Дејан Кулунџић.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops