A- A A+

Град расписује конкурс за замену индивидуалних ложишта

Грађани Новог Пазара од понедељка ће моћи да се пријаве на конкурс за суфинансирање замене индивидуалних ложишта на чврсто гориво котловима на пелет – одлучено је на данашњој седници Градског већа. За те намене Град Нови Пазар је у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине обезбедио 6.200.000 динара. Град ће финансирати 50 одсто трошкова замене ложишта, а максималан појединачни износ по домаћинству је 85 хиљада динара.

”На овај начин показујемо да руководство Града Новог Пазара, заједно са Владом Републике Србије, води рачуна о квалитету ваздуха у Новом Пазару, води рачуна грађанима и труди се да им помогне”, изјавио је заменик градоначелника Новог Пазара Игор Нововић.

Конкурс за суфинансирање пројеката смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора у Новом Пазару биће расписан у понедељак, 7.јуна. Право да се пријаве на конкурс, који ће бити отворен до 28.јуна, имају сви грађани који се греју на чврсто гориво.

Већници Новог Пазара на данашњем заседању разматрали су, између осталог, и извештаје о раду појединих градских установа.

Обрасце за пријаву можете преузети на следећем линку (ОБРАСЦИ).

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops