A- A A+

Недеља попуста од 30. маја и сваке последње недеље у месецу

Недеља попуста у Новом Пазару очекује нас 30. маја ове године. Реч је о пројекту који заједничким снагама реализују Град и Туристичка организација Нови Пазар.

„Привредницима је ова идеја представљена недавно и они су изразили жељу да учествују у реализацији акције. Идеја је да у оквиру туристичко привредне промоције Новог Пазара сем домаћих, део акције буду и потрошаћи из региона. Циљ нам је да новопазарска привреда оживи након свих проблема са којима смо суочени услед пандемије Ковида 19“, истакао је заменик градоначелника Новог Пазара Игор Нововић.

Директор Туристичке организације Нови Пазар Дејан Белоица истакао је да су медији изузетно значајна карика у реализацији акције „Недеља попуста“.
„Желимо да у Нови Пазар дође што више гостију али да у овој активности учествују и наши суграђани. Нека ова акција прескочи и границе наше земље, па нам у Нови Пазар доведе посетиоце из Црне Горе, Босне и Херцеговине и ширег региона. Такође је важно да се акцији прикључи што више привредника, које овом приликом позивам да узму учешће“, казао је Белојица.

У Новом Пазару је до овог тренутка регистровано преко 12 хиљада привредних субјеката и организатори верују да „Недеља попуста“ по свим параметрима може бити традиционална манифестација.
„Одељење за привреду Градске управе настоји да и овај начин подстакне развој функционалног привредног окружења. Поспешивањем потрошње, стварају се услови за покретање производње. Није дакле реч само о туристичкој, већ и о привредној активности. Стварањем пословног окружења долази и до повезивања људи, те овим путем позивам све привредне субјекте да непосредно учествују у реализацији акције, од које ће, сигурни смо бенефит имати цео Нови Пазар“, рекао је руководилац Одељења за привреду Растко Арсенијевић.

Прва „Недеља попуста“ најављена је за 30. мај ове године, а према пројекту, недеља попуста биће и свака последња недеља у месецу. Сви објекти у којима ће купци моћи да остваре попусте биће адекватно обележени промотивним налепницама.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops