A- A A+

Све више заиунтересованих за вакцинацију

Иако је епидемиолошка ситуација у граду и даље нестабилна, вести су охрабрујуће, саопштено је након данашње седнице Стручно - опетаивног тима Штаба за ванредне ситуације града Новог Пазара.

Према речима директора Завода за јавно здавље др Шефадила Сапхића, број хоспитализованих због пандемије вируса Цовид 19 је мањи, као и број првих прегледа у ковид амбулантама.

„Охрабрујуће су вести везане и за вакцинацију. До данас, првом дозом је вакцинисано 14 520 људи, док је број ревакцинисаних 11 500. Ако се тренд повећања броја заинтересованих настави и будемо се одговорно понашали, поштовали мере, брзо ћемо изаћи из епидемиолошке кризе“, казао је др Спахић, истичући да се грађани, објективно, не придржавају противепидемијских мера како би требало.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац изразио је задовољство због податка од око 200 вакцинисах дневно и све већег одзива грађана да се вакцинишу.

„Наши грађани имају могућност да се бесплатно вакцинишу а да при томе изаберу вакцину коју желе. На тај начин обезбеђују заштиту себи и другима. Апелујем на Новопазарце који се из неког разлога још увек нису вакцинисали да то учине“, рекао је градоначелник Бишевац.

„Због доступности вакцине и једноставих процедура којима се то право остварује, Штаб за ванредне ситуације донео је одлуку о укидању свих видова финансијске помоћи коју смо пружали суграђанима оболелим од короне, укључујући и помоћ за оболеле из категорије социјално угрожених од 10 000 динара. Апелујем још једном на грађане да се вакцинишу, да се сви вратимо нормалном животу и изађемо из ванредне ситуације“, истакао је градоначелник Бишевац.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops