A- A A+

Одржан дводневни семинар „НТЦ систем учења – развој креативног и фукционалног размишљања

У суботу и недељу, 15.05.2021. и 16.05.2021.године, у Новом Пазару одржан је семинар „НТЦ систем учења – развој креативног и фукционалног размишљања“ намењен водитељима психосоцијалних радионица у оквиру пројекта „Реинтеграција – подршка одрживој (ре)интеграцији повратника у Србији“.

Више од 30 водитеља радионица из Новог Пазара, Сјенице и Тутина похађало је овај семинар радиунапређивања компетенција у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе уз примену иновативних и стимулативних метода учења. Предавачи др Ранко Рајовић и Урош Петровић водили су учеснике кроз теме функционалног знања и неурофизиологије развоја мозга и учења.

Након два дана интезивног тренинга водитељи радионица су обучени за примену НТЦ методе за групни и индивидуални рад што ће им у многоме помоћида преносу знање деци и младима.
У оквиру пројекта, у три добросуседска клуба у Новом Пазару, Сјеници и Тутину, тренутно се реализује више десетина разноврсних радионицаподршке образовању деце, младих и одраслих првенствено из повратничке и социјално угрожене популације, али и осталог становништва. Од марта 2020. године више од 1.500учесника радионица имало је прилику да унапреди своја знања, креативност и вештине.

Пројекат укупне вредности 1.226.000 евра финансиран је средствима немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој БМЗ и до краја 2021. године.Носилац пројекта је АСБ Сербиа (Арбеитер-Самаритер-Бунд), имплементатор Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ), а партнери на пројекту су град Нови Пазар, општина Сјеница, општина Тутин, у партнерству са Регионалном развојном агенцијом Санџака - СЕДА и Муслиманским хуманитарним друштвом „Мерхамет – Санџак“.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops