A- A A+

Амбасадор Марока у Новом Пазару: Интензивнија академска и сарадња у области културе

”Жеља ми је да један марокански град изгради братске односе са Новим Пазаром, како бисмо интензивирали академску и сарању у области културе”, изјавио је амбасадор Марока у Србији Мохамед Амин Белхаж током прве званичне посете Новом Пазару.

Амбасадор Краљевине Мароко Мохамед Амин Белхаж најпре се састао са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем у Градској управи, а потом је посетио и Народну библиотеку ”Доситеј Обрадовић” којој је поклонио 50 књига из области мароканске културе, али и других жанрова. У знак интензивније будуће сарадње, амбасадор Марока је поклонио двема џамијама у Новом Пазару по 50 Кур’ана.

”Ово је посета сарадње и добрих односа. Очекујем наставак добре сарадње у културном и академском правцу. Посебно ми је драго што сам посетио градоначелника. Задовољан сам његовим дочеком и разговором на састанку у Градској управи. Понудио сам градоначелнику да посети Мароко и надам се да ће прихватити позив. Желим да нагласим да ми је жеља да се направи братска сарадња са једним градом из Марока и Новим Пазаром, како би челници братских градова интензивирали академску сарадњу и сарадњу у области културе”, изјавио је амбасадор Белхаж у Новом Пазару.

”Нови Пазар ће градити пријатељске односе са Мароком, најпре на културном и академском плану, на плану размене студената, а потом, надам се, и у области привредне сарадње. Са великим задовољством смо прихатили иницијативу братимљења Новог Пазара и неког од мароканских градова, што ће, уверени смо, бити на обострану корист”, изјавио је градоначелник Нихат Бишевац. Рекао је такође да ће, у циљу унапређења међусобне сарадње, радо прихватити позив и посетити Мароко, те захвалио гостима на вредним поклонима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops