A- A A+

Амбасадор Републике Турске Хами Аксој данас се, током своје прве посете Новом Пазару састао са градоначелником Нихатом Бишевцем и његовим сарадницима. Њ.е. амбасадор Аксој је истакао како му задовољство што се састао са градоначелником у мубарек месецу.


"Градоначелник нас је обавестио о важним пројектима. За нас је веома важан развој овог региона и просперитет Бошњака који ту живе. Ми смо већ путем Развојне агенције ТИКА подржавали пројекте и наставићемо и у будућности", рекао је амбасадор. Он је казао да је путна инфраструктура највећи изазов и подсетио да је због тога током посете председника Турске донета одлука о изградњи аутопута Београд - Сарајево и рехабилитацији пута Нови Пазар - Тутин. "Реализација путева ће имати важну улогу у развоју овог подручја. Градоначелник нас је упознао са свим проблемима и изазовима, а они нису нерешиви. Проблеми Бошњака су и наши проблеми.", закључио је амбасадор Аксој и честитао Рамазан.

Градоначелник Бишевац је честитао амбасадору и пожелео му много успеха у раду.
"Захваљујем се на посети као и на свим, како реализованим пројектима, тако и онима чија је реализација у току. Они ће сигурно утицати на квалитет живота наших суграђана.", рекао је градоначелник и истако да односи Србије и Турске никада нису били на вишем нивоу и да је један од плодова тог односа отварање турског конзулата у Новом Пазару. Градоначелник Нихат Бишевац се још једном у своје име и име грађана захвалио на свој подршци.

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops