A- A A+

Долазак турских привредника заједнички приоритет Града и Конзулата

Генерални конзул Републике Турске у Новом Пазару, Башар Башол истакао је током првог званичног сусрета са градоначелником Нихатом Бишевцем да се у нашем граду, због људи али и свеукупног утиска, осећа као код куће.
“Били смо у сталном контакту са градоначелником и његовом тимом. Пуно су нам помогли у отварању Генералног конзулата, на чему се овом приликом захваљујем. Заједнички приоритет нам је да на ово подручје доведемо привреднике из Турске, али желимо да унапредимо сарадњу и на свим другим пољима”, казао је Башол.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац истиче да је отварање Конзулата Републике Турске у Новом Пазару резултат добрих односа две земље, Турске и Србије, али да не треба заборавити да су Бошњаци мост повезивања и учвршћивања те сарадње.

“Изузетно је, у административном смислу важно што, уместо да путују до Београда и Амбасаде Турске, људи много тога могу да заврше у Конзулату, чиме штеде време и новац. Када је о пројектима које реализујемо са Турском реч, Конзулат ће сигурно допринети реализацији и праћењу тих пројеката. Ово јесте историјски тренутак за Нови Пазар, јер уз отварање Конзулата Босне и Херцеговине, што нас тек очекује, наш град стиче додатни регионални значај”, закључио је градоначелник Бишевац.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops