A- A A+

Новинари из Босне и Херцеговине по вакцину стигли у Нови Пазар

Братски град Сарајево је један од градова који је Новом Пазару прошле године, услед пандемије притекао у помоћ. Данас је група новинара из Босне и Херцеговине одлучна да се вакцинише против вируса Ковид 19, посетила наш град.
„Драго нам је што барем делимично можемо да узвратимо доброчинство. Хвала им што су баш нама указали поверење“, рекао је доректор Завода за јавно здравље, др Шефадил Спахић овом приликом, истичући да су сви гости примили прву дозу Фајзер вакцине.

„Обезбеђена је за све који се вакцинишу и доза за ревакцинацију. Сви пролазе устаљену процедуру, која подразумева испуњавање формулара, односно сагласности, након чега следи лекарски преглед. По апликовању вакцине треба сачекати петнаестак минута, чиме је поступак вакцинације завршен“, рекао је др Спахић.

Са новинарима из Босне и Херцеговине разговарала је председница Скупштине града Новог Пазара, др Анела Халиловић Шемсовић.
Није ништа чудно да Новопазарци показују солидарност и хуманост на делу. Традиционално негујемо те вредности и ово је један од начина да кажемо хвала што су нам људи из Босне и Херцеговине пружили помоћ када нам је она била потребна. Емотивна нит између Санџака и Босне и Херцеговине је нешто што нас веже, што доказујемо и данас. Позивам овом приликом и све наше суграђане да се вакцинишу, како би свако од нас вратио свој живот“, истакла је председница Скупштине, наглашавајући да је вакцинација једини начин да друштво и цела планета изађу из зачараног круга у коме се тренутно налазе.

„Одлуком да се вакцинишемо штитимо не само своје здравље, већ и здравље других. Ако вакцинисањем помажемо себи али и здавственим радницима, привреди, читавој заједници и зашто да то не учинимо“, поручила је председница новопазарске Скупштине др Анела Халиловић Шемсовић.

 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA