A- A A+

Подељени уговори удружењима у области социо - хуманитарне делатности

Представницима удружења грађана из области социо - хуманитарних делатности додељени су уговори о суфинансирању пројеката у овој години. Град је у односу на претходну календарску годину за ову област издвојио знатно више новца. Уговоре представницима удружења уручио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

„Прошле године је било 39 милиона, ове године смо уз буџета за социо - хуманитарну делатност издвојили 4 милиона динара више, односно 43 милиона. Наставићемо да повећавамо средства из буџета и да побољшавамо услуге према суграђанима који су у стању социо – хуманитарне потребе. Била је ово и прилика да захвалимо организацијама које су пружајући помоћ, уједињене у својој мисији, стигле до свих наших суграђана. Наставићемо да, преко удружења грађана и Центра за социјални рад пружамо подршку суграђанима“, рекао је градоначелник Бишевац овом приликом.

Из удружења грађана поручују да је Град Нови Пазар отворен за све обилке сарадње, што је за похвалу.
„Значи нам подршка која је из године у годину све боља. Отворени су за сваки вид сарадње а наменска средства која смо добили уговором усмерићемо на рад школе знаковног језика, која броји све више корисника, и на тематске радионице. Пандемија је мало пореметила рад удружења али успешно реализујемо све своје активности“, рекла је испред Савеза глувих и наглувих Амела Аливодић.

Удружењу психолога Нови Пазар додељена су средстава за реализацију пројекта Лични пратилац детета.
„Услуга је намењена деци са сметњама у развоју која похађају предшколске установе, основне и средње школе и према плану, услугом ће бити обухваћено 44 деце са територије Новог Пазара. Цео пројекат је вредан 4 милиона донара и од изузетног је значаја за кориснике“, истакла је овом приликом Марија Тиосављевић.

По први пут од оснивања, средства из градског буџета добило је и удружење „Трагом добра“ .
„Подршка никад није изостајала али смо за буџетска средства конкурисали први пут. Наш пројекат подразумева рад на терену и директну подршку најугроженијим суграђанима. Пред нама су и рамазански дани и желимо да људима који су у стању социјалне потребе и овај период максимално олакшамо“, поручио је Емир Еминовић, представик удружења „Трагом добра".

 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops